Choď na obsah Choď na menu
 


VNÚTRO AKO ODRAZ VONKAJŠKA

27. 1. 2013

Dlho som uvažoval som o napísaní svojej cesty. Tak teda píšem i keď to je prejav ega.  Veď žijeme na Egoguli . Zistil som, že ja neviem. Je vôbec niečo ďalej, niečo hlboké? Myslím, že vždy sa dá ísť hlbšie. Neviem v zmysle, že čo ďalej? Aká je cesta, je vôbec cesta? Nie je tu na Zemi všetko napokon to isté? Kto sa spýta, že existuje vôbec cesta, je to oslobodenie v zmysle voľnosti mysle? Alebo je to samotné uviaznutie?

 

Človek je ako iní ľudia. Ide o to, že každý z nás má ego, ktoré má rôzne podoby, úroveň a rôznu silu, ale stále je to vo svojej podstate len jeden a ten istý bod, ktorý sa rozvetvuje. Ide o tento bod. A kto vidí tento bod, vidí, že je ľudstvom, že hociktorý človek je ľudstvom. Skrze význam slov, skrze rozum je to hlúposť, veď všetci sme jedineční. Slová iba poukazujú na ten opis. Ak sa to vidí, prenikne sa cez rozum a slová a uvidí sa, čo sa tými mylnými slovami myslí. Človek je ľudstvom, aká krása v tom je! A myslím, že i rozpustenie istej časti strasti a bolesti. Zaujímavé je, že syn človeka znamená, že človek je ľudstvom. Je to to isté len inými slovami opísané.

 

Rád by som tu dal aj jeden dosť starý článok o Oshovi. Myslím, že by bolo škodou nechať ho padnúť v zabudnutie, no zároveň ho tu nechcem dávať. Prosím nechcem ozaj teraz ísť proti nemu, ozaj nechcem ísť proti jeho vyznávačom a vytvárať nemilé emócie, berte to len ako srandovný text na písmeno O.  

OSHOV OBROVSKÝ OMYL

Óóó Osho – oáza, opora, osloboditeľ. Osvietený Osho ovláda oslobodenie. Odborne odpovedá otázkam od obecenstva. Oslňuje: "óm, okamžite odmedituj okamih – odvrieskaj osobnosť". Obľúbený Osho obtláča otlačok okolo očí – oddaní okúsia okamžité ozajstné osvietenie. Odostiera obláčiky – osvetlí odovzdané osadenstvo.

 

Oshove obchodné obrady – odpadávajú oddané osoby. Obchodník Osho obtlieskava osadu – ovácie – oslepení opojení obyvatelia oslavujú. Odovzdáva okrasné osvietené obrázky. Okolo ochraňuje ozbrojený ochrankár. Obyvatelia občas otrasne opĺzlo obcujú orgánmi, organizujú orgazmy. Opitý Osho otvorene opätovne opĺzlo ošaháva obyvateľky. Obyvkle olizuje ovulujúce, odhodlané osoby. Očarené osadenstvo obdaruje obľúbeného Osha – obetujú obedy, odovzdajú odstupné. On organizovane okráda oddaných, oni odosielajú odmeny. Objedná okúzľujúce ohromné oblečky. Odberateľ Osho obľubuje obdiv, obzvlášť objemné obálky od ovečiek. Opätovne, opatrne obchoduje ohľadom oslobodenia – ojebáva. Osho oklamal Osha. Otroci otrávili ovocie, ovplyvnili okresný orgán. Osha obžalovali, obvinili - opúšťa opičiareň, osvietenú osadu. Óóóch Osho – osud, oslobodenie, odlahčenie okovy, osvietenie?

 

Oshovina, ópium! Očividne, objektívne – obrovský originálny ojeb. Obojaký Osho opovrhuje, otrasne odsudzuje – odznak osobnosti. Oči očia omyl, oklamal ospalé okolie. Odškodní omámené obete? Okuliare – Oshov odkaz obsahuje oslepnutie – očividne. Odmysli obraz opisujúceho, odstráň odpor, odovzdanosť, odvrávanie – odpozorujeme Oshov ohromný omyl. Odkopni ohradu, odhoď opojenie, ortodoxnosť – odpadne opona. Odvážne osobnosti odídu od Osha. Osamostatnene od oduchovnelých osobností ožiješ – osláviš oslobodenie.

 

- od okoloidúcej osoby –

 

Duchovno. Ako nemám rád to slovo. Oddeluje od života, od seba a vedie do sebaklamu. Začal som až po dvadsiatke s ním. Najprv sa to myslím začalo záujmom o pyramídy, kdesí v telke som videl, že to by ani dnes ľudia nepostavili nejako a čo potom v tej dobe, ako ťahali tie homoklády, obrovské kamene, proste tých záhad okolo pyramíd bolo veľa. Tak týmto som začal, od pyramíd bolo na skok k ufo. Tak nejaký čas som bol v ufe. Ako knižne jou. Taká najzaujímavejšia kniha bola Gambit Mahatmu. Ono ak to nie sú prekrutené informácie, a myslím že z časti isto sú, vládne tu systém dezinformácií, lebo tu už je všetko prekrútené, no tak potom to je sila. Ja na to nevravím ani áno, ani nie. Čo sa týka ufa, či lepšie povedané v iné vesmírne bytosti, tak myslím, že to existuje. Svet je až príliš veľký na to, aby si malý človiečik myslel, že sme v ňom sami. Mal som aj frajerku, ktorá videla duchov, mimozemšťanov a nemal som dôvod ju pokladať za šialenú. Iste nežral som to teraz tak, že všetko čo vidí ozaj aj je, ale dôveroval som jej. Mala i záblesky minulých životov. Tu som bol skeptickejší, ale nevylučoval som to. Ono ak človek nie je hlbšie vedomý, môže si to tam dofarbiť. Existuje reinkarnácia? Je to možné, ale tiež to môže byť napr. kolektívna pamäť alebo niečo také. Proste, že s re-inkarnáciou je to možno trochu inak, ako je tradičná predstava. Je veľa štúdií vedeckých potvrdzujúcich astrál či paralerné svety. Je až příliš veľa ľudí s posmrtnými zážitkami, i keď mozog je záhada sama o sebe a v okamihu smrti či skratu môže vytvorit rôzne výmysli. Každopádne myslím, že smrťou sa nič nekončí. S inkarnáciou sa spája pojem karma. Ono hej, dačo na tom je. Ale buďme vždy skeptickí. Pretože pochybnosť otvára nové možnosti skúmania, neuzatvrára myseľ v strachu teda v hľadaní bezpečia. Nemôže byť karma aj to, že človek, ktorý robí "zlé" veci, tak to robí preto, lebo má silné ego a nižšie vedomie, veď inak by ich nerobil a preto je uzatvorený v sebe a to zlo, čo sa mu akože vráti je len to jeho sebauzavretie, slabšie vedomie do ktorého udrie veľká realita života a preto potom viac to i pretrpí?

 

Zoberme si, že človek využíva nejakých 6% mozgu. To je vedecký fakt. Sám mozog je pre vedcov záhadou, nie že oni by boli smerodatní, ale oni idú s trocha s faktami. A s touto hrubou obmedzenosťou robí človek od minulosti až po súčasnosť duchovné koncepty, vysvetluje boha, návod na živod atď. Chápeme sa? Zoberme si, že s týmito 6% vysvetluje to, čo je boh. A dajme tomu, že boh je 100%. Tak i keď má nejakú víziu, nejaký vhľad atď, vždy tam je len tých 6% a tých 6% pôsobí ako filter, ktorý to všetko prekrúti. A to čo je prekrútené, to vedie do pasce a sebeklamu. Takže ľudský koncept boha, stráca svoj zmysel, protože to, čo dá človek do konceptu, nech je to ktokoľvek veľký, nech to má akúkoľvek tradíciu za sebou, tak to je obmezené a preto klamom. Je to vlastne jeho túžba, aby to tak bolo, dáva to človeku nádej a bezpečie v tomto svete. Ale existuje boh? Samotné toto slovo je nesprávne, ľudsky formulované. Chápeme sa? – ľudsky formulované. Áno myslím, že isto je niečo viac, ale lepšie je slovo život, príroda či vesmír. Veľmi rád si v telke pozrem dokumenty o fungovaní vesmíru, je to ozaj zaujímavé.

 

Tak ďalej o mojom duchovne. Či lepšie „duchovno“. Tiež sa mi páči výraz „duch-hovno“.  Takže cez ufo som sa postupne prepracoval k vnútornejším veciam. Čítal som extrémne veľa, čítal som všetky smery, všetky náuky, to bol môj princíp. Po Redfieldovi, Ruizovi, Oshovi a Tollem tí pokiaľ si dobre pamätám najviac zarezonovali vo mne, po nich som prešiel na Jiddu Krishnamurtiho. Prisnil sa mi sen o jeho knihe, tak som si to prečítal a ten ma postupne dostal. Poviem vám on schová všetkých do vačku. On je nad všetkými. To je sila, ak prenikne človek do toho čo vravel. Myslím, že taký človek ako on tu nebol. Ale stále mi vŕta v hlave myšlienka, že ak je tu chybné či prekrútené niečo, tak je tu chybné všetko. Prečo by mal byť nejaký ťuťumurti pravdivý? Stojím si za tým, že všetko je tu klamom, že všetko je inak. Ja pre seba Krishnamurtiho nazývam poslednou pascou.

 

Zaujímalo by ma či existuje osvietenie, nech je to čokoľvek. Môžno to máme zidealizované, možno osvietenie je len pokojnejší uvedomelý život, radosť zo života a nemyslím chvíľkovú, no ani nekončiacu; nejaké hlbšie vedomie. Spokojnosť je len ideál. No otázkou je, existuje osvietenie? A teraz berme tú zidealizovanú predstavu. Existuje osvietenie? Ak si poviem nie, odkiaľ to môžem vedieť a ak si poviem áno, odkiaľ to môžem vedieť? Rozumieš tomu? Takže existuje osvietenie? A neblokujem sa sám touto otázkou? A nie je náhodou táto otázka slobodou mysle? A kto sa v tom má kua vyznať?  Môže sa človek posúnúť ozaj hlboko-hlboko? Nie sme limitovaní „ovzduším“ a históriou čo sme tu, v zmysle, že kde žiješ to ťa ovplivní? Prečo všetci tí veštci, liečitelia a teraz myslím tých skutočných pokiaľ vôbec takí sú, prečo tí kňazi, psychológovia, filozofi, guruovia atď, prečo všetci majú ego? Prečo všetci máme ego? Ego vylučuje pravdu, protože ego je sebastrednosť a pravda je mimo sebastrednosti. Ego má svoje miesto v určitých veciach. Myslím, ale neviem, že životný zmysel je zlatá stredná cesta vo všetkom. Potom to nie je pol ani protipól a pod., je to niečo iné, nové.

 

Prečo celú históriu sa neustále vedú vojny? Prečo v dnešnom modernom svete existuje hladomor? A vojna, ľudská sebastrednosť atď, nie je problém oddelený odo mňa či od teba. Nezabúdajme, že človek je ľudstvom, potom sa chápe, že vojna či svetový egocentrizmus, nie je problém oddelený odo mňa či od teba. Aký je rozdiel ak v hádke zabiješ slovom a človekom čo zabije bombou? Chápeš to ako sa to myslí? Riešenie nie je v novom politikovi, v novom politickom či ideologickom či duchovnom systéme atď. Riešenie je v skutočnej a hlbokej revolúcii ľudského vnútra teba a mňa a až to môže nastoliť poriadok a ukončiť chaos a vojny. Poriadok zvnútra sa zákonite premietne do vonkajška. Preto je vonku chaos, lebo to je pohyb z nášho vnútra, veď ako inak by to mohlo byť? Vojna je konečným dôsledkom človeka, našim zosíleným zrkadlom, odraz nášho vnútra, každého z nás. Vlnky uvedomelejšich ľudí snáď postupne vytvoria vlnu, ktorá sa prevalí svetom. Ale to ešte potrvá. Ale táto vlnka žije a ide. Ľudstvo sa pomalinky prebúdza, dnes už sú bežné hlbšie filmy, ktoré pred 15 rokmi neboli. Teraz sú bežnou súčasťou a je ich dosť. Ľudstvo začína používať slovo ego, vynoruje sa to z tmy. Ak existuje vôbec nejaké mayské 2012, čo pochybujem, nie je to práve táto vlnka, ktorá už pár rokov naberá na sile? Touto vlnkou si ty sám.

world-press-photo-of-the-year-2012---paul-hansen.jpg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.